Whois Mathieu Maes?

Webdesigner

Webdesign is een hobby die uitgegroeid is tot mijn beroep. In hoofdberoep werk ik als frontend developer bij Zimmo/MaxImmo. Daarnaast ben ik zelfstandige in bijberoep waarin ik websites en webapplicaties ontwikkel.

Om de realisatie van mijn websites te ondersteunen biedt ik eveneens webhosting en domeinnamen aan tegen democratische prijzen. De websites worden gehost op een VPS-server. Een andere VPS-server staat in voor een testomgeving en build-server.

Bekijk mijn volledige CV


Pianist

Mijn muzikale carrière is gestart met lessen in het stedelijk concervatorium te Mechelen voor piano en slagwerk.

Het slagwerk-verhaal is wat later begonnen bij de koninklijke harmonie "De eendracht" van Schiplaken. Dit begon met het klokkenspel en ander slagwerk, en later bespeelde ik ook de drums.

De opleiding in het concervatorium is onvoltooid. Op zeker ogenblik werden Chopin en ik niet bepaald goeie vrienden, en begon er langs de kant van slagwerk een Jazz-verhaal dat me niet goed lukte. Ik had me ook losgerukt uit die droge traditionele wereld van het concervatorium. Op naar Pop- en Rockmuziek!

Rond mijn 17 ben ik met een bandje gestart als drummer met enkele vrienden, Mind Switch genaamd. We speelden wat leuke covers die we toen zelf graag beluisterden (Green Day, Foo Fighters, Therapy, ... voornamelijk stubru-muziek), en we maakten ook enkele eigen nummers en hebben we enkele optredens gedaan. Allemaal zeer onprofessioneel weliswaar.

Ik heb in een zeer korte periode als pianist meegespeeld in een afropop group Djambo. Deze groep was organisatorisch een ramp.

Enkele jaren later kwam ik als drummer terecht bij de Desperado's, later ook More genoemd. Deze band draaide rond de zelfgeschreven muziek van 2 singer-songwriters à la The Eagles. Op zeker ogenblik werden alle nummers (die engelstalige teksten bevatten) vertaald naar het Nederlands. Later kwam mijn goeie vriend Sven Vanhemmens in het verhaal en werd terug gegrepen naar de Engelstalige teksten. Vanwege een verschuiving in de band ben ik later als pianist verdergegaan. Dit was ook de laatste keer dat ik nog drumstokken heb vastgehad.

Later kwam ik terecht bij coverband Unit om (opnieuw) kennis te maken met coverbands, deze keer op wat hoger niveau. Later besliste ik om over te gaan naar The FiRM. The FiRM is een coverband die relatief veel succes had in de regio Bornem/Puurs.

Sinds Maart 2012 speel ik bij een nieuwe coverband, nl. The Supernatural Heroes. Deze band heeft deelgenomen aan "The clash of the coverbands" waarin we in de halve finale terechtkwamen. Deze halve finale werd uitgezonden op Veronica


Invloeden

Ik maak voor mezelf een duidelijk onderscheid tussen muziek die ik graag speel en muziek die ik graag beluister. Zo is er veel muziek dat ik met alle plezier speel maar nooit zou opzetten in de wagen, en er is veel muziek waar ik naar luister die ik liever niet durf aanraken.

Daarbovenop beschouw ik mezelf als zeer openminded. Het is onmogelijk om een omschrijving te geven van alle muziekstijlen waar ik van hou. Deze lijst is dus zeker niet limitatief:

  • Punkrock: Green Day, The Offspring
  • Oldies: The Eagles, John Fogerty (CCR), The Beatles, The Who, Johnny Cash
  • Countryrock: The Outlaws (hoort ook in feite bij oldies), Sugarland
  • Folk: The Corrs, "Live in Dublin"-CD van Bruce Springsteen, The Levellers
  • Prog Metal: Dream Theater
  • Symphonic/Gothic metal: Evanescence, Within Temptation
  • Rock/Pop: Bon Jovi, Live, U2, Crowded House